úterý, 13 říjen 2015 20:34

centra aktivit "Naše vlast"

Napsal(a)

Tak máme za sebou první centra aktivit. Děti si mohly vybrat, s kým budou pracovat ve skupině. Během týdne si všechny skupinky prošly všemi centry. Centrem Matematiky, kde plánovaly výlet pro celou naši třídu. Musely si vybrat, kam pojedou, změřit na mapě vzdálenost od Prahy a vyhledat spojení na internetu. Nakonec se pokusily najít, kolik by nás stála doprava a vstupné na památku.
V centru Pokusů a objevů pomocí internetu vyhledávaly zajímavosti o ČR, v kronice Českých zemí hledaly důležité informace o vybraných historických postavách, zaobíraly se našimi státními symboly a kreslily mapu ČR.
V centru čtení a psaní si děti vybraly pověst od Aloise Jiráska a po pročtení se pokusily vytvořit scénář ke své dramatizaci povídky. Viděli jsme tak představení o kněžně Libuši, kouzelníku Žito, Bílé paní, Bivojovi a Dívčí válce.
V ateliéru se děti učily technice kašírování a vybíraly si, jaké zvíře, žijící v naší zemi, se pokusí vyrobit. Vzniklo tak hodně prasátek, myšek, pejsků a koček.
V jazykových hrách pak děti pracovaly s textem o Čechách, připomněly si naši státní hymnu a složily hymnu naší třídy, kde se nejčastěji objevovalo slovo "mimoni" a "banány".
Na konci každého dne pak děti svou práci před třídou prezentovaly.

Kontaktní informace

Třídní učitel
Mgr. Eva Mervartová
E-mail: mervartova@horackova.cz

zobrazit kontakty na školu