středa, 07 červen 2017 00:00

Prkna, co znamenají svět

Napsal(a)

„Prkna, co znamenají svět!“

To si dne 30.5. v KC Zahrada vyzkoušely děti, které navštěvují divadelní kroužek. Od února jsme s dětmi zkoušeli čtyři hudební pohádky – Šípkovou Růženku, 12 měsíčků, Červenou Karkůlku a Budulínka.

V dopoledních hodinách jsme se rychle připravovali na příchod nejmenších diváků. Ono přichystat kulisy, rekvizity, kostýmy a vyzkoušet zvuk, není jen tak. Malí i větší herci během těchto příprav začínali být nervózní . Nervozitu však přehlušilo nadšení, se kterým všechny děti vystoupily na jeviště. Maličcí diváci z mateřské školky se zájmem pohádky sledovali, smáli se, když se smát měli a občas herce zaskočili reakcí, kterou nikdo nečekal. Na repliku od „Marušky“, kdy se ptá: „ Dobíráte si mě? Jahody teď v zimě?“ dětské publikum reagovalo zdviženýma rukama a výkřiky: „Já, já chci!“ Nejspíš mysleli, že jim Maruška nějakou tu jahodu, či jablíčko také dá.

Po dopoledním představení nás čekalo ještě mnohem důležitější  - večerní představení a to pro blízké osoby našich herců a hereček.  Děti byly nervózní ještě více než dopoledne a ani horké počasí jim moc nepomáhalo. Po společném rozezpívání šly starší děti uvítat příchozí diváky a ostatní zatím kontrolovali, jestli všechny rekvizity jsou na svém místě. Děti už věděly, co je čeká a tak s mnohem větší jistotou za tónů klavíru, vystupovaly na jeviště.

 Atmosféra v sále byla úžasná. Všichni přítomní podporovali svým smíchem a potleskem všechny účinkující. Závěrečný aplaus byl pak obrovskou odměnou pro všechny zúčastněné.

První jazyková základní škola v Praze 4, Horáčkova 1100

Školní časopis
JAZYK


číslo 77
červen 2023