středa, 12 září 2018 12:16

Jsme sedmáci

Napsal(a)

Když jsme celkem úspěšně přežili šestou třídu, jsme teď´plně aklimatizovaní na druhém stupni. I přes číhající nástrahy sedmé třídy jsme se bezhlavě (jako každý rok ) vrhli do následujícího školního roku. Máme spoustu krásných, vtipných, ale i stresujících vzpomínek a myslím, že bychom naši sbírku vzpomínek rádi rozšířili.

Učivo se na nás valí závratnou rychlostí a učitelé ho nemilosrdně postrkují vpřed, abychom byli schopni zvládnout přijímací zkoušky na gymnázia. Takže naše sbírka vzpomínek se mimo jiné rozroste o velkou stresující vzpomínku – přijímačky. Ale mezitím nás čeká spousta jiných ( snad lepších) zážitků. mezi kterými bude například lyžák nebo různé výlety. Tento rok pro některé bude posledním na této škole a proto jsou nejdůležitější zážitky s přáteli. Času je ještě dost, ale výuka už se začíná rozjíždět a už se objevují termíny testů a projektů.

A bude toho MNOHEM víc… Ale podstatné je si tento rok užít přes všechny testy, hádky a stres. Protože všichni si přejme, co nejvíce hezkých vzpomínek a samozřejmě jedniček a co nejméně problémů. Takže se pokusíme co nejúspěšněji přežít i tento rok, abychom si další rok mohli najít nové přátele na gymnáziu nebo tady zůstat do deváté třídy s touto úžasnou třídou.

Autorky: Sára, Kačka, Lucka

 

První jazyková základní škola v Praze 4, Horáčkova 1100

Školní časopis
JAZYK


číslo 77
červen 2023