• Učíme se, tvoříme, poznáváme, sportujeme, spolupracujeme
    Učíme se, tvoříme, poznáváme, sportujeme, spolupracujeme
čtvrtek, 12 březen 2020 10:06

Český jazyk - P. Rejchrtová

Napsal(a)

Zdravím všechny,

do tohoto článku budu přidávat jako přílohy pracovní listy, texty apod. Vypracované úlohy prosím posílat na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. domluva na jiném předání je možná. V případě nouze jsem na každý pracovní den dopoledne na telefonu 775 11 81 71.

1. týden - 11. - 13. 3.

PS str. 8/10, 11, 9/12, 13, zkontrolovat a doplnit chybějící cvičení na str. 3 a 4. Vyhledat a stručně vypsat pojmy: pověst, přirovnání, rým, rytmus verše, sci-fi, verš, žánr. Dopsat a zkontrolovat zápis v ČD (pravopis, rozsah, názor) a zaslat do půlnoci 22. 3.

2. týden - 16. - 20. 3.

PS - Věty podle postoje mluvčího str. 20

PS 1 - Věty dvojčlenné a jednočlenné, větné ekvivalenty - str. 22 přečíst

Slohová práce - Charakteristika kamaráda

 

Zpráva hlavně pro děti, ale také pro rodiče

Máme za sebou týden domácího vyučování, můžeme tedy sdílet své zkušenosti. Kdo má jakoukoli připomínku nebo problém s posíláním, tiskem, odevzdáváním nebo pochopením nové látky, napište (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) nebo zavolejte (775 11 81 71). Kdo žádné problémy nemá, tak prosím nepište, dostávám totiž desítky emailů denně :-). 

Přeji všem co nejpříjemnější zvládnutí této náročné situace, čtěte, o přečteném přemýšlejte a o vymyšleném mi napište. Takových emailů budu ráda dostávat denně klidně stovky :-).

3. týden - 23. - 27. 3. 

Mluvnice - Věty jednočlenné a dvojčlenné, větné ekvivalenty - str. 22/1, 23/2, 4. Pokud si zkontrolujete podle výsledků a máte cvičení správně, nemusíte nic posílat. Dejte vědět, pokud tomu nerozumíte, zkuste klást co nejkonkrétnější otázky. Nestyďte se, je to náročná látka, i když se vysvětluje ve škole. Příští týden to pak vyhodnotíme. 

Procvičování - Z pracovního listu, který jste dostali před "volnem" vypracujte rozbor Pstruh znal výbornou chuť... Rozbor pošlete 30. 3.

Kdo se nudí, má tady souvětí pro náročné: Když uplynulo několik týdnů, objevil, že miska, kterou zapomněl na okně, je pokryta plísní. Graficky znázorněte stavbu souvětí nebo alespoň napište druhy vět. 

Literatura - čtenářský deník - libovolná kniha. Termín odevzdání je 15. 4. 

 

4. týden - 30. 3. - 3. 4. 

Mluvnice - Věty jednočlenné, dvojčlenné a větné ekvivalenty, procvičování v pracovním sešitě, zaslat vybraná cvičení ke kontrole 

Literatura - čtenářský deník - libovolná kniha. Termín odevzdání je 15. 4. 

 

5. týden 6. - 10. 4. 

Mluvnice - Test - věty jednočlenné, dvojčlenné a VE. Test zaslat do 15. 4. včetně. 

Určete, zda se jedná o větu jednočlennou, dvojčlennou nebo větný ekvivalent. Pracujte samostatně bez pomoci rodičů, spolužáků apod. Můžete používat učebnici a pracovní sešit. Test lze tak dlouho opravovat, dokud nebude známka „hezká“ :-). 

  1. Nelíbilo se mi to.
  2. Fouká tam silný vítr.
  3. Venku fouká.
  4. Nechtěl jsem tam jít znovu.
  5. Brr!
  6. V noci se mi nic nezdálo.
  7. Nenapovídejte!
  8. Stát!
  9. Chtělo se mi už spát.
  10. Byl jsem velice veselý.

PS 1 str. 25 - 27 - doplnit chybějící cvičení kromě diktátů a zkontrolovat podle řešení. Není potřeba posílat. 

Veselé Velikonoce!

 

Kontaktní informace

Třídní učitel
Mgr. Viktor Turok
E-mail: turok@horackova.cz

zobrazit kontakty na školu