úterý, 04 únor 2020 02:00

Registrace ke zkouškám skládaným na British Council 2020

Napsal(a)

Vážení rodiče, studenti našich jazykových kurzů,

termín registrací k mezinárodním zkouškám Key ( KET), Prelininary (PET), First (FCE), Advanced (CAE) a Proficiency (CPE) skládaným v květnu a červnu 2020 na British Council se blíží, a proto bych Vás rádi seznámili s bližšími informacemi o podmínkách a postupu při registraci ke zkouškám.

 

 V průběhu ledna a února každý vyučující kurzu uspořádá v době výuky zkoušku Key (KET)/Preliminary (PET)/First (FCE)/Advanced (CAE ) nanečisto. Na základě výsledků této cvičné zkoušky se žáci do poloviny března rozhodnou, zda budou mít o zkoušku zájem.

 Škola doporučuje zaregistrovat se ke zkouškám jen těm žákům, kteří úspěšně složí zkoušku nanečisto, dosáhnou celkového průměru všech částí zkoušky 70 % u Key (KET) a Preliminary (PET) nebo 60 % u First (FCE) a Advanced (CAE).

 Žákům z kurzů Preliminary (PET), First (FCE) a Advanced (CAE), kteří zatím nemají znalosti na zkoušku, ke které se připravují ve svém kurzu, doporučuji skládat nižší zkoušku , zkoušku Key(KET) v kurzu Preliminary (PET), zkoušku Preliminary (PET) v kurzu First (FCE) a zkoušku First (FCE) v kurzu Advanced (CAE).

 Pokud se žák rozhodne zkoušku na konci školního roku neskládat, v kurzu dál pokračuje spolu s ostatními žáky a ke zkoušce se může přihlásit další školní rok. Pokud žák bude mít zájem, v dalším školním roce může navštěvovat přípravné kurzy ke stejným zkouškám, ve kterých se bude učit z jiných učebnic. Bude si tak moci látku upevnit, aniž by se výukové materiály opakovaly. Žák, který v červnu 2020 ukončí studium na naší škole, může i nadále v našich kurzech pokračovat.

 Vyplněnou přihlášku ke zkoušce (naleznete na internetu nebo ji zájemci dostanou od svého vyučujícího v kurzu, pí. uč. Kubešové a Bursíkové nebo pí. hospodářky) je nutné odevzdat pí. hospodářce Dirové do 1. 3. 2020.

V letošní závazné přihlášce přibyl Souhlas se zpracováním osobních údajů, jejichž zpracování není plněním na základě právních předpisů (GDPR). Vše prosím prostudujte vyplňte a potvrďte podpisem. Účast žáka na zkoušce je možná pouze při poskytnutí souhlasu ve všech bodech.

 Zkoušku je nutné uhradit do 15. 3. 2020 na účet školy - č.ú.: 71694329 / 0800 (variabilní symbol je shodný s variabilním symbolem pro ostatní platby, případně použijte datum narození a ve zprávě pro příjemce uveďte jméno zájemce o zkoušku) nebo v hotovosti pí. hospodářce Dirové.

 Registraci ke zkoušce a komunikaci s British Council zajišťuje naše škola.

 Pro zaregistrované žáky se bude na PJZŠ Horáčkova v SOBOTU 7. 3. 2020 konat konzultace ke zkouškám v dopoledním a odpoledním bloku, kdy si budou moci zkoušku ještě jednou vyzkoušet. Pro žáky z našich kurzů, je tato akce zdarma (započítána do ceny kurzu), pro ostatní zájemce je cena 350,- Kč. Začátek akce bude v 8.45 hodin. Sraz ve vestibulu školy. Časový rozpis a podrobné informace budou uvedeny na www.horackova.cz.

 Zkoušky se skládají na British Council. Písemná část probíhá vždy v konkrétním termínu, ale ústní část probíhá v období 14 dní před nebo po písemné části a je nutné Britské radě předem nahlásit termíny v tomto období, které se uchazečům v této době nehodí.

Termíny zkoušek 2020

KET (Key) for Schools

30.5.

3000 Kč

PET (Preliminary) for Schools

30.5.

3100 Kč

FCE (First) for Schools

6.6.

4700 Kč

FCE  (First) papírovou formou

6.6, 9.6.

4700 Kč

FCE (First)  na počítači

23.5.

4700 Kč

CAE (Advanced) papírovou formou

10.6.

4900 Kč

CAE (Advanced) na počítači

14.5., 13.6. a 27.6.

4900 Kč

 

Dotazy ohledně jazykových kurzů a zkoušek Vám rádi zodpovíme na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Další informace o jazykových zkouškách naleznete na www.britishcouncil.cz.

Přihláška ke zkoušce ke stažení zde: Přihláška BC 2020 nebo pod článkem.

tým Jazykových kurzů PJZŠ Horáčkova