Erasmus + "Jazyky - cesta k porozumění"

Napsal(a)

Erasmus+ je vzdělávací program Evropské unie na období 2014 – 2020, který podporuje spolupráci a mobilitu ve všech sférách vzdělávání. Naše škola, stejně jako více než 200 škol v České republice, zpracovala projekt. Náš projekt uspěl ve velké konkurenci ostatních škol a tak patříme mezi 70 úspěšných žadatelů klíčové aktivity Mobilita pracovníků ve školství.

Náš projekt navazuje na školní vzdělávací program „Jazyky cesta k porozumění“, který je zaměřený na výuku cizích jazyků. Tento program umožní našim učitelům další vzdělávání v zahraničí a následné šíření zkušeností z tohoto programu v rámci školy, ale přesáhne rámec naší školy prostřednictvím jazykových kurzů.

Cílem našeho projektu je rozvoj jazykových dovedností učitelů, rozvoj kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti metodiky výuky cizích jazyků, podpora spolupráce se zahraničními školami a získání zkušeností se vzděláváním dětí se speciálními vzdělávacími potřebami. Celý projekt je koncipován na dva roky.

Naše škola získala finanční prostředky na mobility 6 pedagogických pracovníků. Jedná se o tři metodologické kurzy výuky angličtiny a jeden metodologický kurz výuky španělštiny. Naší partnerskou školou v rámci tohoto projektu je North Walsham Junior School v malém městečku North Walskham ve Velké Británii. Právě na této škole se uskuteční tzv. stínování (job-shadowing) jednoho z učitelů a výukový pobyt (teaching assignment), který umožní naší paní učitelce vyzkoušet si v podobě pracovní stáže výuku v reálných podmínkách anglické školy.

Věříme, že plánované zahraniční mobility učitelů pomohou nejen udržet ale i nadále rozvíjet kvalitní výuku na naší škole. Informace o jednotlivých mobilitách budou uvedeny na stránkách naší školy.

Naposledy změněno pondělí, 17 říjen 2022 23:04

První jazyková základní škola v Praze 4, Horáčkova 1100

Školní časopis
JAZYK


číslo 77
červen 2023